A sofőr szerint nem kötelező a motoros kerekesszékest elvinnie, sőt, az elején még azt is tagadta, hogy van rámpa a buszon.


Durván nekitámadt egy kerekesszékes utasnak és kísérőjének egy BKK sofőr tavaly novemberben. A 22 éves SMA-beteg egyetemista a Havanna lakótelepre indult busszal. A buszvezetőnek ilyenkor kötelessége a rámpát lerakni, hogy az utas feljusson a járműre. Ám a sofőr először letagadta, hogy lenne rámpa a buszon, végül megpróbálta rábeszélni őket, hogy a következő járattal menjenek - írja a 444.hu.

Végül szóváltás után elvitte a párt. A kísérő ugyan jelezte, hogy leszállnának, de mint kiderült, a mozgáskorlátozott leszállásjelző nem működött. A férfi leszállt ugyan, de a busz továbbindult, anélkül, hogy a lány leszállt volna. A kísérő úgy futott a busz után, hogy megállítsa.

A buszvezető ekkor megint hangoskodni kezdett, a férfivel szemben fenyegetően lépett fel. Lehülyézte, lepatkányozta, megpróbálta a telefonját összetörni.

A kísérő mindezt felvette. A videón látszik, hallatszik, hogy a sofőr azt közli, hogy

A vezető végül kiabálni kezdett: „hülyegyerek!”... „Viselkedjél! Ja de menő vagy te, hülyegyerek. Ha meglátom valahol, a gatyádat leperlem... Komolyan, már beszéltem ügyvéddel, ilyen patkány miatt, mint te! Figyelj, meg fogsz rohadni!... Nem tudja, mert annyira hülye, annyira buta, hogy semmit nem tud".

A kísérő az eset miatt írásban tett panaszt a BKK-nál, amire a cég január 4-én válaszolt. Ebben az állt, hogy a sofőr „elmondása szerint nyugodtan kezelte a helyzetet, és minden feladatot az előírások betartásával végzett... Megjegyezte, hogy munkáját mindig a társasági előírások szerint végzi, a munkavégzésével kapcsolatosan még ilyen jellegű észrevétel nem érkezett” - írja az RTL.hu.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!