A két nő a sertéseknek szánt lejárt élelmiszerek között keresett magának élelmet. Az egyik asszony férjére is rálőttek, de neki sikerült elmenekülni és segítséget hívni.


Hatalmas felháborodást váltott ki Dél-Afrikában két fekete nő, Maria Makgato és Lucia Ndlovu meggyilkolásának ügye, írja a BBC. A nőket állítólag egy fehér farmer és két alkalmazottja lőtte le, majd a holttesteket disznókkal etették meg.

A vádirat szerint a férfiak gyilkosságot és gyilkossági kísérletet követtek el, miután az egyik áldozat férjére is rálőttek, aki a nőkkel tartózkodott a farmon. Mabutho Ncube túlélte a támadást, elmenekült, majd segítséget hívott.

A rendőrség néhány nappal később találta meg az áldozatok oszladozó testét a farm disznóóljában. A vádlottak óvadéki tárgyalása folyamatban van, miközben tüntetők követelik, hogy ne engedjék őket szabadon.

A két nő élelmet keresett magának a farmon a lejárt szavatosságú élelmiszerek között, amiket a disznók számára tettek félre. Az eset feszültséget szított a fekete és fehér közösségek között Dél-Afrikában, különösen vidéken, ahol az apartheid vége ellenére továbbra is erősek a faji megosztottságok.

Az utóbbi időben más farmokon történt erőszakos esetek is felszínre kerültek, tovább növelve a feszültséget. Két további gyilkossági ügyben fehér farmerek ellen indult eljárás, ami tovább fokozta az országban a faji ellentéteket.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!