Hat hónap börtönnel jutalmazták annak a nőnek a reakcióját, aki két rendőrt köhögött le, miután azokat kihívták a részeg asszony viselkedése miatt - írja a Metro.

A 36 éves Lisa Scopes erősen ittas állapotban volt, amikor kihívták a Nyugat-Sussexben található wicki lakásához a rendőröket. A nő akkor sem higgadt le, amikor a két rendőr megérkezett, továbbra is a agresszív volt, és fenyegette őket.

Végső fegyvere azonban nem az erőszak volt, hanem a köhögés: többször is ráköhögött a rendőrökre, amikor azok próbálták kikérdezni.

A nő célirányosan a rendőrök arcára célzott a köhögés során, és azt is elmondta, reméli mindketten elkapják tőle a vírust. Azt állította ugyanis később, hogy napok óta házi karanténban van, mivel lázas, ám azt végül nem erősítették meg, hogy koronavírussal fertőzött-e. A két rendőrt az intézkedés után a biztonság kedvéért letesztelték, egyikük sem kapta el a vírust.

A márciusban lezajló incidensnek most tett pontot a végére a bíróság, miután Scopes elismerte az erőszakos fellépést, fél év börtönre ítélték.

hirdetés



hirdetés