Szerencsére még időben a segítségére siettek a rendőrök.


A veszprémi rendőrök segítettek egy 34 éves férfinak fűtött helyre jutni, miután lekéste az utolsó hazafelé tartó buszt, és így a hidegben fagyoskodott - számolt be róla a police.hu.

A rendőrségre hétfőn, nem sokkal éjfél előtt érkezett bejelentés arról, hogy a veszprémi autóbusz-állomás váróterme előtt tartózkodik egy fiatalember, akinek élete, testi épsége a hideg téli időjárás miatt veszélyben lehet.

A helyszínre érkező járőrök a 34 éves férfit biztonsági intézkedés keretében rendőrautóval a megyeszékhelyi hajléktalan szállóra szállították.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán ezekre hívja fel a figyelmeteket:

Amennyiben közterületen olyan embert láttok, aki segítségre szorul, ne menjetek el mellette, értesítsétek a mentőket vagy a rendőrséget.

• A megváltozott időjárásra tekintettel jobban figyeljetek a környezetetekben élő magányos és idős emberekre, valamint a fedél nélkül élőkre.

• Rendkívül fontos, hogy segítsetek bajba jutott embertársaitoknak, hiszen ezzel életet menthettek, illetve megelőzhetitek, hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévők bűncselekmény áldozataivá váljanak.

Az idős, egyedül élő családtagokat, szomszédokat, ismerősöket, gyakrabban látogassátok meg, ellenőrizzétek, hogy füstöl-e a házuk kéménye, van-e elég tüzelőjük, képesek-e önállóan befűteni otthonukat.

• A magányosan élő idős vagy bármilyen okból rászoruló emberek nemcsak egészségi állapotuk miatt lehetnek veszélyben, hanem könnyen válhatnak bűncselekmény áldozataivá is. Fontos, hogy tájékoztassátok őket, felhívjátok a figyelmüket arra, hogy otthonukba ne engedjenek be idegeneket, és ha ismeretlen, gyanúsan viselkedő személyek keresik fel őket, azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!