A MÁV-nál uralkodó helyzetekről készített cikket hétfőn a hvg.hu, amelyben többek között arról is szó volt, hogy a vasúttársaság már 20-30 éve adós több fejlesztéssel is, például a bakterházak felújításával, amelyekben így egyáltalán nem egyszerű a munkavégzés. A portál cikkéből az is kiderül, hogy több olyan őrhely is van még, ahol angolvécé sincs, a fülledt hőség ellen pedig az egyik bakterház dolgozói összerakták a pénzt egy mobilklímára, így próbálták könnyíteni a helyzetüket.

A mobilklímát viszont mostanra kikapcsoltatták a dolgozókkal,

a portál információ szerint a HVG cikke miatt.

A portál úgy értesült, hogy a cikk után az épületek állagáért, a körülményekért felelős emberek megnézték a körülményeket a szobi és a vácrátóti őrhelyen, majd megtiltották a dolgozóknak, hogy használják a mobilklímát, ugyanis szerintük "a bakterok nem kértek és kaptak engedélyt a használatára, továbbá szabálytalanul, a kéménylyukba kötötték azt be".

A dolgozók azóta egy üzenetet ragasztottak egymásnak a klímára, amelyen az áll: "a HVG cikk miatt felsőbb utasításra nem használható".

A portál kereste a MÁV-ot is az üggyel kapcsolatban, ahonnan azt a választ kapták, hogy az esetet felháborítónak találják és szerintük a "kollegialitás szabályait rúgta fel, aki ily módon kikapcsoltatta az őrhelyen a klímaberendezést." A vasúttársaság azt is hozzátette, a vezetőség már utasította a szakterületet, hogy még a hét végéig végezzék el a klimatizálás helyreállítását, az ügyben pedig belső vizsgálatot indítottak.