"Szerintem mindenki látott mindent. Nagyon-nagyon rosszul kezdtünk, aztán a második félidőben visszajöttünk a mérkőzésbe, el is húztunk, de megint buta hibákat vétettünk. A hosszabbítást is jól kezdtük, aztán a Kiel újra átvette a vezetést - tényleg igazi hullámvasút volt. Nagyon csalódottak vagyunk, nem tudok mit mondani. Egyszerűen hihetetlen!" - értékelt a nso tv-nek a Veszprém irányítója, a hétfőn este hosszabbítást után 36-35-re elbukott kézilabda Bajnokok Ligája Final Four elődöntő után Lékai Máté.

Kapcsolódó

Hétgólos hátrányból fordított, de hosszabbításban lemaradt a BL-döntőről a Veszprém

Hihetetlenül izgalmas és fordulatos volt a Kiel elleni mérkőzés.

Tényleg hihetetlen, mert a gyenge kezdést követően a Veszprém szenzációs játékkal rukkolt elő a második félidő elején. Az 50. percre nemhogy ledolgozta a félidei öt gólos hátrányát (18-13), de négy góllal, 28-24-re elhúzott a Kieltől. Ekkor azonban emberhátrányba kerültek Lékaiék. David Davis edző erre reagálva támadásban lehozta a kapust, hogy mezőnyben hat a hat ellen legyen lehetősége gólt szerezni. Hogy a spanyol tréner ekkora előnynél a játék lassítása és a biztonság helyett miért erőltette a gólszerzést, az jó kérdés.

Ilyenkor kulcsfontosságú, hogy mivel üres a kapu, a csapat úgy vigye lövésig a megbeszélt figurát, hogy lehetőleg gól legyen belőle, de semmiképp se tudjon gyors indításból könnyű találatot szerezni az ellenfél.

Mezőnyben labdát eladni pedig a létező legnagyobb hiba, hiszen teljesen kiszolgáltatott helyzetbe kerül ezzel a csapat.

Lékai Máté, aki addig szerzett négy góljával rengeteget tett az első félidős bealvás, a jelentős hátrány ledolgozása érdekében, ekkor azonban kétszer is rossz döntést hozott. A passzait elcsípte a Kiel és a németek mindkét alkalommal üres kapus gólt szereztek gyors leindításból. Mindezt tetézték azzal, hogy ugyanebből az előnyükből még egy találatot szereztek, ami teljesen lebénította a Veszprémet: az 56. percben már a Kiel vezetett 29-28-ra.

Megint eladtunk labdákat. Természetesen én is. Nem lőttük be a helyzeteket. Ez a meccs egy igazi hullámvasút volt. Sajnos nem tudtuk állandósítani az előnyünket. A hosszabbításban megint mi vezettünk, aztán megint csináltak egy 3-0-át. Sok technikai hibával játszottunk sajnos

- fogalmazott Lékai. Hozzátette, győzni jöttek, bármi más eredmény csalódás, ezért egyelőre csalódott.

A Veszprém bár hatodszor szerepelt a Final Four-ban, de még egyszer sem sikerült aranyéremmel hazatérnie.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, Final Four, elődöntők

THW Kiel (német)-TELEKOM Veszprém 36-35 (18-13, 29-29, 32-34) - hosszabbítás után
Helyszín: Köln, Lanxess Arena, zárt kapuk mögött.
Játékvezetők: Andreu Marín, Ignacio García Serradilla (spanyolok)
Kiállítások: 14, ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3

A másik elődöntőben
Barca (spanyol)-Paris Saint-Germain (francia) 37-32 (18-14)

Keddi program:
A 3. helyért:
Paris Saint-Germain (francia)-Telekom Veszprém 18 óra, (Tv: Sport1)
Döntő:
Barca (spanyol)-THW Kiel (német) 20.30, (Tv: Sport1)


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!