A Palesztin Vörös Félhold szóvivője szerint kizárt, hogy több mint egymillió embert ilyen gyorsan és biztonságosan el lehet szállítani.


Mi is megírtuk, hogy az izraeli hadsereg felszólította Gáza város civil lakosait, hogy 24 óra alatt hagyják el a várost, és menjenek az övezet déli részére.

Hozzátették még, hogy „a következő napokban az IDF továbbra is hadműveleteket hajt végre Gáza városában, és széles körű erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy elkerülje a civilek sérülését”.

A terrorszervezet pénteken felszólította a Gázai övezet északi részén élőket, hogy „maradjanak otthonukban, és álljanak ellent a megszállók által vívott undorító pszichológiai hadviseléssel szemben” – írja a Guardian az AP alapján.

Nebal Farsakh, a Palesztin Vörös Félhold szóvivője Gáza városában azt mondta az Associated Pressnek, hogy kizárt, hogy több mint egymillió embert ilyen gyorsan és biztonságosan el lehet szállítani.

– mondta Farsakh, és zokogásban tört ki.

„Mi lesz a betegeinkkel?” – kérdezte. „Vannak sebesültjeink, vannak idősek, vannak gyerekeink, akik kórházban vannak.”

Farsakh azt mondta, hogy sok orvos nem volt hajlandó kiüríteni a kórházakat, és magára hagyni a betegeket. Ehelyett felhívták a kollégáikat, hogy elbúcsúzzanak tőlük.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!