A nők után a férfi teniszezőknél is új Grand Slam-győztest avattak a US Openen: a vasárnapi döntőben a második helyen kiemelt Danyiil Medvegyev ugyanis három szettben, 137 percnyi játékot követően legyőzte a világelső Novak Djokovicot (az elmúlt két évben is a második kiemelt nyert: Rafael Nadal, majd tavaly Dominic Thiem). A két legmagasabban rangsorolt játékos csapott össze, ráadásul Medvegyev és Djokovic egymás elleni mérlege is nagyon kiegyenlített, öt-négyre vezet a szerb, azaz mondhatni, hogy nem történt semmi meglepetés.

De az orosz mostani elsősége mégis túlmutat egy "sima" GS-győzelmen.

Raducanu nyerte a tinik csatáját a US Open női döntőjében

Új sztárjai vannak a női tenisznek.

Az idei US Open is rámutatott, hogy a tinédzserek már készen állnak arra, hogy megizzasszák azokat, akiktől a döntős szerepléseket, győzelmeket várnánk. Ez a nőknél volt a leglátványosabb, ahol a selejtezőből indult, 18 éves Emma Raducanu a döntőben a 19 éves Leylah Fernandezt verte, de a férfi mezőnyben is voltak olyan eredmények, amikre felkaphattuk a fejünket: Carlos Alcaraz 18 évesen vehetett részt a negyeddöntőben, de a legjobb tizenhat között számos, a húszas évei elején vagy maximum a közepén járó teniszező volt ott. Más kérdés, hogy továbbra sem látni, ki lesz az, aki akár huzamosabb időre elfoglalhatja a teniszt trónját.

Talán Medvegyev ilyen lesz, 2021 legalábbis biztatóan sikerült számára: Ausztráliában döntőzött, a Garroson nyolc közé jutott, Wimbledonban ugyan a nyolcaddöntőben búcsúzott, de aztán sikerült megkoronáznia az évet az Egyesült Államokban.

De azt is látni lehetett, hogy Djokovic mintha elfáradt volna az év második felére - nem kicsinyítve ezzel az orosz érdemeit.

Kapcsolódó

Egy 18 éves srác jelezte, feleslegesen aggódnak a teniszdrukkerek

Carlos Alcaraz idén robbant be, de máris gyűjtögeti a skalpokat a Grand Slameken, a US Openen pedig a legjobb nyolc közé jutott.

Roger Federer 40 éves, 2018 óta nem nyert GS-t, az egyre sűrűbb kényszerpihenőit látva alighanem senkit sem ér majd váratlanul, ha a közeljövőben bejelenti visszavonulását. A 35 éves Rafael Nadal karrierjét ismerve már az is csoda, hogy még mindig ott van a legjobbak között, mi több, tornákat nyer, ugyanakkor most ő is több hónapos pihenőt tart.

Djokovicon egyelőre nem látni, hogy kifulladna. Bár most elveszített egy döntőt, de ebben az évben ő győzött az Australian Openen, a Roland Garroson, Wimbledonban. Így is egy meccsre volt a naptári Grand Slamtől úgy, hogy még bevállalta az olimpiát is (a foghíjas mezőnyben végül a negyedik lett). Most csak annyi derült ki, hogy a 34 éves világelső sem egy gép, őt is le lehet győzni, nemcsak salakon, hanem egyre inkább kemény borításon is - még ha az Australian Opent eléggé kisajátította magának.

A szerbben azért még jó pár Grand Slam-siker benne van, a következő években is ő lesz a nagyvad, akinek a skalpjára vadásznak a többiek, és sanszosan ő dönti majd meg Margareth Court rekordját is (az ausztrál 24 GS-t nyert meg). De talán nem akkora gond és inkább jót tesz a tenisznek, hogy a nagy reményekkel várt korosztály újabb győzelmet ünnepelhet, miközben minden idők három legjobb versenyzője még egy darabig 20-20 Grand Slam-győzelemmel áll.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!