A tokiói olimpia 2021-re halasztása sok sportolót döntéshelyzetbe hozott. Amíg az olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó, Ungvári Miklós azt mondta, ez a döntés egyet jelent a visszavonulásával, addig akadtak olyanok is, akik éppen a visszavonulásukat halasztották el.

Ungvári Miklós: A halasztás egyet jelent a visszavonulásommal

Az olimpiai ezüstérmes cselgáncsozót lesújtotta a keddi bejelentés.

Közéjük tartozik a spanyol férfi kézilabda-válogatott csapatkapitánya, Raúl Entrerríos is. A Barcelona olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok irányító már korábban jelezte, az idei olimpia lesz utolsó világversenye és azt követően visszavonul.

A NOB döntése azonban számára is egy teljesen új forgatókönyvet hozott.

Minden drasztikusan megváltozott, de én még mindig azt hiszem, szeretnék részt venni a tokiói olimpián. Ez az álmom. Sok dolgot kell értékelni, ám ennek nem jött el az ideje. Elég komoly a helyzet ahhoz, hogy elhalasszuk az ezzel kapcsolatos döntést

- nyilatkozta a klasszis. Hozzátette, most az a feladata, hogy az otthonmaradással segítsen a járvány megfékezésében.

Újraterveznek mindent a franciák

A francia férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Guillaume Gille azt mondta, tekintettel az egészségügyi helyzetre a halasztás egyértelmű döntésnek tűnik a számára.

"Új stratégiát kell kidolgozni a 2020-2021-es szezonra, hiszen az egyiptomi világbajnokság és az európai kupák mellett valahogy a felkészülést is be kell illeszteni a programba. Ez a halasztás lehetővé teszi számunkra, hogy egy kicsit világosabbá tegyük a kitűzött célokat" - mondta.

A nőknél Olivier Krumbholz kapitány úgy fogalmazott, vegyes érzések kavarognak benne.

"Négy évre rendezkedtünk be, ahhoz terveztünk meg mindent, főleg azt követően, hogy már a 2018-as Eb megnyerésével kvalifikációt szereztünk. Tökéletes formában utazhattunk volna el Japánba, erre most minden kérdésessé vált" - mondta.

Ami jó hír lehet, hogy a jelenleg sérült metzi balszélső, Manon Houette vagy a nyártól a Győri Audi ETO KC-t erősítő kapus, Laura Glauser esélyt kap arra, hogy mégis olimpiai résztvevő legyen.

Kiemelt fotó: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix / AFP


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!