Kétéves korában diagnosztizáltak akut limfoid leukémiát (ALL) Zach Mughal-Martinnál, aki onnantól kezdve szüleivel együtt három és fél évig küzdött a betegség ellen, írja a Derbyshire Live.

A kisfiú végül tavaly nyáron meggyógyult, de egy héttel a negatív eredmények után belehalt egy fertőzésbe, amit nem tudott legyűrni a kezelések miatt legyengült szervezete.

"Soha nem felejted el azokat a szavakat, amikor közlik, hogy a fiad rákos"

- emlékezett vissza a szörnyű pillanatra Zach édesanyja.

Nabila Mughal-Martin úgy emlékszik a fiára, mint egy szuperhősre, aki soha nem adta fel a küzdelmet az agresszív rák ellen. A kisfiú mindig mosolygott, akármi is történt, mindig optimista és vidám maradt a többéves folyamat alatt.

hirdetés

A gyerek éveken át kemoterápiás kezeléseket kapott, melyek végül eredményre vezettek. Azonban néhány nappal a születésnapja előtt, 2019 februárjában kiderült, hogy romlott az állapota, és az egyetlen remény a gyógyulásra a mielőbbi csontvelő-átültetés maradt.

Mivel a családban nem találtak megfelelő donort, így négy hosszú hónapig kutattak, mire megtalálták a megfelelő alanyt egy birminghami gyermekkórházban.

A műtét sikerrel járt, Zach hivatalosan is felgyógyult a leukémiából, csakhogy egy fertőzés megtámadta a kisfiú legyengült szervezetét. A kisfiú hét nappal az örömhír után meghalt.

Zach kedvenc hobbija az olvasás volt, ezért anyukája adományokat gyűjt, hogy a kisfiú iskolájának udvarán ki tudjanak alakítani egy olyan helyet, ahol a gyerekek játszani és tanulni is tudnak.

"Zach halála mindenkit megviselt, az osztálytársai szintén egy kicsit belehaltak a kisfiam elvesztésébe. Ezért is áll mögöttem mindenki, hogy sikerüljön a gyűjtés és az emlékhely felépítése"

- mondta a lapnak a 36 éves asszony.


hirdetés