Mentőbúvárok megtalálták a Dél-Kalifornia partjainál leégett kirándulóhajó 25 utasának holttestét, kilenc embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván, és kutatnak utánuk - közölte helyi idő szerint hétfő este az amerikai parti őrség egyik parancsnoka.

A Conception nevű hajó 39 emberrel a fedélzetén hétfő hajnalban gyulladt ki a Los Angelestől 140 kilométerre lévő Santa Cruz körzetében.

A 34 utast álmában érte a tűz, a fedélzeten lévő ötfős legénység viszont ébren volt, ők a tengerbe ugrottak, és egy másik hajó kimentette őket.

Magyar idő szerint kedd délelőttre a halálos áldozatok száma 25-re emelkedett. A megtalált holttestek közül eddig 20-at hoztak felszínre, ötöt egyelőre nem tudtak a veszélyes körülmények miatt – írja a CNN.

Utóbbiak a felfordult hajótest alatt vannak, a parttól nagyjából 20 méterre. Jelenleg apály van a tengeren, és a visszahúzódó víz folyamatosan mozgatja a hajótestet – mondta el a parti őrség egyik parancsnoka, Monica Rochester.

Egyelőre nem lehet tudni, mi okozta a tüzet, de a hatóságok szerint nincs bizonyíték arra, hogy szándékos gyújtogatás történt.