A tettes állítólag mentális problémákkal küszködik. A 36 ezres Lewiston városát óvatosságra intették, az áldozatok száma még nőhet.


Egy okleveles lőfegyveroktatót keresnek a legalább 22 halálos áldozatot és 50 sebesültet követelő szerda esti amerikai lövöldözés miatt Maine állam Lewiston városában.

A rendőrség helyi idő szerint késő esti sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a gyanúsított, a 40 éves Robert Card tartózkodási helyét nem ismerik, több száz rendőr keresi, egy fehér Subaru Outbacket vezethet.

Nemrég azt állította, hogy "hangokat hall". A nyáron egy pszichiátriai intézményben kezelték, de két hét után kiengedték.

Az amerikai média legkevesebb 22 halottról, és mintegy 50 sebesültről számolt be, a hatóság sajtóértekezletén ugyanakkor pontos számot nem közöltek a folyamatosan változó helyzetre hivatkozva. Lewiston város lakosságát óvatosságra intették, és arra, hogy zárkózzanak be lakásukba. A város fontos útjait lezárták.

„Kérjük, maradjanak távol az utcáktól, és engedjék, hogy a hatóságok kezeljék a helyzetet” – figyelmeztette a lakosságot az rendőrség. "Ha gyanús tevékenységet vagy személyeket látnak, hívják a 911-et.”

A hatóság fotót is megjelentetett a férfiról, aki a kép alapján utcai ruhát visel, és kezében fegyverrel látható.

A Fehér Ház közlése szerint Joe Biden elnök szerdán este telefonon beszélt Maine állam kormányzójával és az állam kongresszusi tagjaival, szenátorokkal és képviselővel is, akiknek szövetségi segítséget felajánlott.

Lewiston város az Egyesült Államok északkeleti részén fekvő Maine államban található, 36 ezres kisváros.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!