A HVG azt írja, a kórház vizsgálatot indított, de amíg az le nem zárul, nem nyilatkoznak a történtekről.


"Hazamenetel közben egy elbocsátott idős beteg leesett egy rossz állapotú lépcsőn az ajkai Magyar Imre Kórházban, és emiatt életét vesztette" - írja a Magyar Narancs az elhunyt egyik hozzátartozójára hivatkozva. Az eset március 11-én, hétfőn történt.

A lap azt írja, hogy az idős férfit gyógyulását követően elbocsátották a kórházból.

"A fia érkezett érte, majd az osztályon hagyva édesapját, a távolabb parkoló kocsijáért ment. Azonban mire visszatért, édesapját már egy rossz állapotban lévő lépcső alján találta, eszméletlenül, vérző fejjel"

- írja a Magyar Narancs.

A kórházi személyzet rögtön a helyszínen próbált segíteni a sérült férfin, azután hamarosan elszállították, a lap információi szerint az intenzív osztályra. Ott viszont a gyors orvosi beavatkozás ellenére meghalt.

A Magyar Narancs egyik olvasójának állítása szerint már évek óta elhanyagolt, balesetveszélyes állapotban van a lépcső, a fokai letörtek, lemállottak, és úgy véli, ez is hozzájárult a balesethez.

A Magyar Narancs cikkének megjelenése után a hvg.hu levélben fordult az ajkai Magyar Imre Kórház főigazgatójához, és azt kérdezték tőle, hogy az eset után lezárták-e a lépcsőt, kiderült-e, hogy a lépcső állapota szerepet játszott az esésben, és hogy indult-e hatósági vizsgálat a felelősség megállapítására. "Dr Nagy Zoltán azonban egyetlen mondattal csak az utóbbira válaszolt, azt írta, hogy az ügyben hatósági vizsgálat van folyamatban, melynek lezárultáig a kórház nem ad tájékoztatást" - írja a hvg.hu.

Az ajkai Magyar Imre kórházról akkor írtunk, amikor a 24.hu egyik cikke nyomán beszámoltunk róla, hogy felmondott a kórház intenzív osztályának összes ápolónője. A lapnak a kórház főigazgatója az intenzív osztály helyzetéről nem nyilatkozott.

Nem sokkal később az a hír jelent meg a sajtóban, hogy miután felmondott az egyik altaóorvos a kórházban, a helyét nem töltötték be, és az ott maradt öt altatóorvos terhelése állítólag nem csökkent, az altatóorvosok közölték, hogy távoznak.



ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!