Pákozdi Zoltán Rudolf bírónak több nagyobb tárgyi súlyú ügye van, ezért egy kevésbé leterhelt bírónő kapta meg ezt a kártérítési ügyet


- ezt válaszolta az Indexnek a Fővárosi Törvényszék, miután a hírportál nemrég részletesen foglalkozott azzal, hogy Renner Erikának, a lúgos támadásként ismert ügy áldozatának zárt ajtók mögött, három férfi - két ügyvéd és a bíró - előtt kell válaszolgatnia a nőiességét és szexuális életét firtató kérdésekre.

Renner Erika kártérítési ügye 2017 decemberében indult, de a bíróság a büntetőügy jogerős ítéletéig felfüggesztette a kártérítési pert. Miután 2018. július 12-én a Budai Irgalmasrendi Kórház volt igazgatóját jogerősen 11 év fegyházbüntetésre ítélték és örökre eltiltották az orvosi hivatástól, a kártérítési ügy is folytatódhatott.

A bírói váltással kapcsolatban Renner is nyilatkozott az Indexnek.

Ez annyiban talán könnyebbséget jelent, hogy nőként egy nőnek nem kell majd elmagyaráznom, hogy egy ilyenfajta sérülés mennyi műtéttel járt, és mit okoz a mindennapjaimban

− mondta az Indexnek Renner.

A nő 25 millió forintot követel a volt kórházigazgatótól. A következő tárgyalást március 20-án tartják, azt is zárt ajtók mögött, mivel Bene Krisztián és ügyvédje személyiségi jogokra hivatkozva ugyanis a nyilvánosság kizárását kérte, melynek a korábbi bíró helyt adott.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel /24.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!