A 70. Olasz Nagydíjat rendezték a hétvégén, amelynek 69. alkalommal volt Monza a helyszíne, amivel a Ferrari hazai pályája rekorder a Forma-1-ben.

A rajtnál a Ferrari-drukkerek új kedvence, Charles Leclerc visszaverte Lewis Hamilton támadását, sőt, a címvédőt megelőzte csapattársa, Valtteri Bottas, de Hamilton gyorsan visszavette a második helyet.

A rajt vesztese Max Verstappen volt, aki a 19. helyről indult, és akkora volt a tömörülés előtte, hogy az első kanyarnál koccant, majd be kellett mennie a bokszba orrkúpcserére.

Az ötödik körben egy Renault-Renault csata zajlott, amiből Daniel Riccardo győztesen, Nico Hülkenberg pedig vesztesen jött ki, így az ausztrál vette át az ötödik helyet.

A hatodik körben Sebastian Vettel pördült meg az Ascari-kanyarban, aztán nagyon veszélyes manővert mutatott be, úgy próbált visszajönni a pályára, hogy eltalálta Lance Strollt, aki aztán lemásolta Vettel hülyeségét, és ezzel Pierre Gaslynak okozott meleg pillanatot.

Vettel mindenkit kiborított a nagyon veszélyes manőverével

Nemcsak ő, Stroll is nagyon óvatlan volt a kicsúszása után. Mindketten büntetést kaptak.

Vettel 10 másodperces stop and go büntetést kapott, de Stroll sem úszta meg, neki áthajtásos büntetés jutott.

Egymás után jöttek a büntetések a folytatásban, Alexander Albon levágta a kanyart Kevin Magnussen megelőzésénél, így 5 másodpercet kapott, majd Kimi Räikkönent sújtották egy 10 másodperces stop and go-val, mert nem a megfelelő gumikon rajtolt.

Az élmezőnyben Hamilton kezdte a kerékcserét, de egy körrel később Leclerc is kiment friss gumikért, és vissza is tudott a brit rivális elé.

A 23. körben Hamilton bement Leclerc mellé, aki nagyon keményen védte meg az első helyet, gyakorlatilag leszorította a címvédőt, és kapott egy fekete-fehér zászlós figyelmeztetést, ami azt jelentette, ez volt az utolsó húzása a futamon.

Ez a csata a 3. helyért zajlott, az élen ekkor Bottas autózott, aki a 28. körben ment ki kerékcserére. Carlos Sainz Jr. és Danyiil Kvjat kiesése után a 35. körben már azt konstatálhattuk, hogy Verstappen felzárkózott a pontszerzők közé.

A 36. körben Leclerc hibázott egyet, elrontott egy sikánt, Hamilton pedig egyből megpróbálta kihasználni a lehetőséget, de csak közelebb jött, előzni nem tudott.

Az egyre jobban kopó gumikon autózó Hamilton is rontott, Bottas pedig ezt kihasználva feljött a második helyre és ő folytatta Leclerc üldözését.

Bár a Mercedesnél nagyon optimisták voltak, tüzelték Bottast, hogy ez az ő győzelme lesz, a finn nem tudta befogni az ifjú monacóit, aki pályafutása második futamgyőzelmét aratta, ráadásul egymás utáni hétvégéken! A dobogóra még Bottas és Hamilton állhatott fel.

Kiemelt kép: Andrej ISAKOVIC / AFP


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!