LeBron James 2-es mezben lép pályára a Kobe Bryant helikopter-balesetében szintén elhunyt Gianna Bryant emlékére NBA All Star-gáláján.


A visszavonulása óta eltelt három év volt szerintem a legboldogabb Kobe életében, mert a családjával, a lányaival lehetett

- jelentette ki a háromszoros bajnok, akinek ugyancsak van egy ötéves lánya.

A 13 évesen meghalt Gianna Bryant 2-es trikóban játszott korosztályos csapatában.

LeBron said the league asked him if he wanted his team to wear 24 or 2 for the All Star game. He picked 2, the number Gianna Bryant wore. Why? "Zhuri."

- Tania Ganguli (@taniaganguli) February 3, 2020

A Chicagóban február 16-án sorra kerülő gálán több változtatás is életbe lép a január 26-án elhunyt Kobe Bryant emlékére. Az első három negyed elején rendre nulláról indulnak a csapatok, és az egyes játékrészekben mini jótékonysági meccseket vívnak egymással.

A negyedik, időmérés nélküli negyedben aztán kiírják az állást az addig dobott pontok alapján, majd a vezető csapat eredményéhez hozzáadnak 24-et - Kobe Bryant mezszámát. Az így kapott szám lesz a cél a két csapat számára: amelyik előbb eléri, az nyeri meg a mérkőzést.

A mások mellett Kobe Bryantet és egyik lányát is szállító helikopter Los Angeles közelében zuhant le. A fedélzeten kilencen tartózkodtak, a pilóta és nyolc utas, a tragédiát senki sem élte túl.

A 41 évesen elhunyt Bryant a 2008-as, pekingi és a 2012-es, londoni olimpián aranyérmet nyert, emellett ötszörös bajnok volt az NBA-ben, és kétszer a döntő, egyszer pedig az alapszakasz legjobbjává választották.

Kiemelt fotó: Juan Ocampo / NBAE / Getty Images / AFP


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!