A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság tanácsa szóban kihirdetett ítélete hatályon kívül helyezte az új Néprajzi Múzeum építési engedélyét – írja a Népszava.


Garay Klára Podmaniczky-díjas városvédő aktivista a lapnak elmondta, hogy a bíróság az elsőfokú hatóságot, az V. kerületi kormányhivatalt új eljárásra utasította. Egy hónapon belül írásban is megkapják az ítéletet, és amikor ez megtörténik, az új Néprajzi Múzeum építésével mindaddig le kell állni a Városligetnél, amíg az új eljárásban elbírálják a kérelmet.

Azt is mondta, hogy a bíróság többek közt azzal indokolta döntését, hogy az engedélyeztetési eljárás során az ügyfélként bejelentkezett civil szervezetek és szakértőik számára nem biztosították a törvény által előírt iratbetekintési jogot.

"Nincs kétségünk afelől, hogy az V. kerületi kormányhivatal az új eljárásban engedélyezni fogja az építkezés folytatását. Második lépésként azonban már az ügy érdemi, szakmai részével kapcsolatban teszünk beadványt" – mondta Garay Klára a Népszavának.

A lapnak az üggyel kapcsolatban nem sikerült megszólaltatnia a Városliget Zrt.-t .ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!