Lázár János a hódmezővásárhelyi Promenádnak adott interjút, amelyben egyebek közt bírálja egy kicsit a Fideszt is.

Lázár az interjúban azt mondta, hogy az önkormányzati választáson nem az ellenzék nyert, hanem a Fidesz veszített, ennek pedig az az oka, hogy nem a valósággal foglalkozik.

„Ha a Fidesz visszatér arra az útra, hogy a valósággal foglalkozik, akkor képes lesz visszanyerni a szavazói támogatását, sőt, mások bizalmát is hozzáteheti ehhez. Amennyiben viszont nem fordulunk vissza az emberek hétköznapi problémái felé, akkor nagyon kockázatos két és fél éves választási felkészülés áll előttünk.”

hirdetés

A volt kancelláriaminiszterből mára csupán képviselő és kormánybiztos lett, de Orbán Viktort megdicsérte. Ha szerinte a párt el is szakadt a valóságtól, azért kijelentette, hogy Orbánnak van a Fideszben a legerősebb valóságérzéke.

Ő maga igyekszik minél többet találkozni az emberekkel, erre szolgál például a vlog-szerűen működő ladás műsora is.

Természetesen azt is elmondta, mik a párt előtt álló feladatok:

"Magyarország versenyképességéhez elengedhetetlenül szükséges a világszínvonalú egészségügyi ellátás megteremtése, fel kell építeni a világ egyik legjobb oktatási rendszerét, és az ember, valamint a természet harmóniáját helyreállítva egy új nemzeti vidékpolitikára van szükség, ami nemcsak zöld fordulatot jelent, hanem jelentősen növeli a falvakban és kisvárosokban élők életminőségét."

Egy kérdésre újra kifejtette Horthy Miklós egykori kormányzóval kapcsolatos véleményét:

„Megcáfolhatatlan tény, hogy 1919-ben a baloldal tombolása után Horthy Miklós és bajtársai mentették meg az országot a pusztulástól. Ezt az 1920-as években baloldali és liberális politikusok, társadalomtudósok, költők és írók is pontosan tudták és elismerték, ez adta a rendszer legitimációját. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a Horthy-rendszer társadalompolitikája vagy a világháborús szerepvállalása hibátlan vagy bűntelen lett volna. Ugyanakkor tagadhatatlan erény és érdem, hogy az 1920-as évek Horthyja a teljes megsemmisüléstől mentette meg az országot annak a baloldalnak a pusztítása után, amelynek szellemi örökösei ma egy koszorú és egy főhajtás miatt engem gyaláznak a televíziókban és az újságokban.”