A miniszter szerint nem tudnak együttműködni azokkal, akik külföldről pénzt fogadnak el és idegen érdekeket szolgálnak. Márki-Zay Pétert egy ilyen embernek tartja.


A főbb vonalakon lesz vasúti pálya felújítás, egyszerűsítik a jegystruktúrát, ezáltal stabilabb lesz a menetrend és így kiszámíthatóbb a közlekedés – nyilatkozta Lázár János mai bizottsági meghallgatása után az RTL Híradó kérdésére.

Az építési és közlekedési miniszter arról is kapott egy kérdést, hogy fenntartja-e azt a korábbi kijelentését, miszerint ha Hódmezővásárhelyen a jövő évi önkormányzati választáson Márki-Zay Pétert választják meg polgármesternek, akkor nem lesz együttműködés a kormányzattal.

"A kormány mindenkivel együttműködik, aki betartja az országban általában működő játékszabályokat, például az Alaptörvényt és tiszteletben tartja az ország működését. Nekünk azokkal a politikusokkal van problémánk, akik külföldről pénzt fogadnak el és idegen érdekeket szolgálnak. Azokkal nem tudunk együttműködni, ez független a polgármester személyétől. Nekem tök mindegy, hogy ellenzéki vagy kormánypárti egy polgármester, az a kérdés, hogy a törvényeket, illetve a politikában meglévő játékszabályokat betartja-e valaki.

- jelentette ki a miniszter.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!