Meghan Markle és Harry herceg március eleji interjúja óta a brit királyi család tagjai igyekeznek mindent megtenni, hogy a rasszizmus vádját eloszlassák. Az utóbbi időben szinte keresik az alkalmakat, amikor a fekete kisebbség tagjaival mutatkozhatnak - írja a Newsone.

A Buckingham-palota hivatalosan csak napokkal később reagált az interjúban elhangzottakra, közleményükben megnyugtattak mindenkit, hogy komolyan veszik a dolgot, de szeretnék privát keretek között rendezni a kérdést.

Később Harry testvére, Vilmos herceg próbálta eloszlatni a vádakat, amikor egy londoni iskola meglátogatásakor egy feltételezhetően az intézménynek dolgozó fekete nő jelenlétében azt nyilatkozta, a királyi család tagjai egyáltalán nem rasszisták.

A hercegné az Oprah Winfrey által készített interjúban egyébként azt mondta, nagyon egyedül érezte magát a monarchia tagjaként, és amikor öngyilkos gondolatai voltak, nem vették komolyan segítségkérő szavait. Amikor pedig terhes volt Archie-val, a gyerek bőrének sötétségét is találgatta a család egy meg nem nevezett tagja, ami Meghant nagyon rosszul érintette.

Vilmos és Harry édesapját, Károly herceget sem kell félteni, ha a királyi családdal kapcsolatos rasszista vádak elleni harcról van szó. Március 9-én meglátogatta a fekete közösség Jézus háza nevű londoni templomát, ahol megnézhette, hogyan működik az ott kialakított ideiglenes covid-oltópont.

Ian Vogler / POOL / AFP

A monarchia tagjainak védekezése egyébként azért hathat furcsán, mert nem kell messzire visszamennünk az időben, hogy olyan képet találjunk például Vilmosról, amin éppen helyi őslakosok viszik őt és feleségét, Katalin hercegnét egy hivatalos látogatás alkalmával.

2012-es második nászútjuk alkalmával ellátogattak a Salamon-szigetekre, ahol a hajójukból kiszállva rögtön egy olyan eszközre ültek fel, amin aztán az őslakosok cipelni tudták őket egészen a repülőjükig.

Samir Hussein / WireImage via Getty Images


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!