A Kruchina-fivéreket a NER-ből kivált politikus és édesapja alapítványa támogatta a 2006-os őszi zavargások után. Politikai előnyhöz is jutottak, de a jó viszony az utóbbi időben látványosan megromlott.


Szoros barátság fűzte Magyar Péterhez a Kruchina fivéreket: Kruchina Vince és Kruchina Károly a piarista gimnáziumból ismerte a NER-ből kapituláló, politikai pályára lépő Magyart, de felesége, Varga Judit távozása és a közéleti-politikai szereplés után már elfordultak tőle – írja a HVG.

A nyomtatott HVG e heti számából kiderül, hogy ez a rossz viszony korábban egyáltalán nem volt jellemző. Kapcsolatukban fontos szerepet játszott a Magyar és apja által létre hozott Ne féljetek Alapítvány, ami a 2006-os őszi tüntetésekben megsérült vagy fogdába zárt embereknek biztosított jogi segítséget. Erről Magyar korábban több interjújában is megemlékezett.

Az ügyvédi védelemnek köszönhetően az akkor huszonéves Kruchina Vincét és Károlyt egyrészt felmentették, másrészt a bírósági döntés értelmében az állam egy-egy millió forint kártérítést is fizetett nekik.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!