A Szeretlek Magyarország fotósa minden lényeges és izgalmas pillanatot elkapott a főváros és a Gyermekmentő Szolgálat közös ünnepén.

Szombaton és vasárnap rendezte meg Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és Budapest Város Önkormányzata a Városligeti Gyermeknapot – írja a Csodálatos Budapest oldal.

A szervezőknek a kezdetektől fontos volt, hogy ezzel a rendezvénnyel több tízezer hátrányos helyzetű gyermek és családja számára nyújtsanak színvonalas, kulturált, ingyenes programot, akiknek erre másképp nem lenne lehetőségük.

A Sportszigeten 7 sportágat próbálhattak ki a gyerekek: vízilabda, kézilabda, kosárlabda, ökölvívás, horgászat, vívás, asztalitenisz.

A Biztonságos Internet Sátorban a biztonságos internethasználattal kapcsolatos interaktív játékokkal, kvízzel, vetélkedőkkel és persze ajándékokkal várták a kisebbeket és nagyobbakat.

A Nemzetek Utcáján számos, Budapesten akkreditált nagykövetség és kulturális intézet várta vasárnap a különböző kultúrák, népi szokások és hagyományok iránt érdeklődőket. A programon idén rekordszámú, 22 ország vett részt.

A Magyar Honvédség tűzszerész-robot és kutyás bemutatóval, huszárbemutatóval, akadálypályával, lasertag pályával, VR szimulátorral, haditechnikai, fegyverzeti és ruházati bemutatókkal, míg a Készenléti Rendőrség munkájuk és felszerelésük bemutatásával várták a kicsiket és a nagyobbakat.

Rajtuk kívül programokat szervezett még BRFK Közlekedésrendészet, a BRFK Bűnmegelőzés, a Magyar Lovasterápia Szövetség, Teddy Maci Kórház, a Nindzsa Akadálypálya, a rédióamatőrök és a Néprajzi múzeum.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!