Intézményvezetői kezdeményezésre a Fővárosi Operatív Törzs mai ülésén augusztus 19-től látogatási és kijárási tilalmat rendelt el a Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő Pesti Úti Idősek Otthonában - olvasható a főpolgármesteri hivatal közleményében.


A fenntartó folyamatosan ellenőrzi a járványvédelmi protokollok, illetve a főpolgármester 9 pontból álló fenntartói utasításának betartását. Mint írják, az intézmény több hétre való védőfelszereléssel és fertőtlenítőszerrel rendelkezik, a lakókat és a dolgozókat pedig rendszeresen szűrik koronavírusra.

Az intézményben jelenleg nincs aktív koronavírusos fertőzött, azonban az országszerte emelkedő esetszámok miatt az intézményvezető indokoltnak látja a nagyszámú idős, veszélyeztetett lakók védelmének megerősítését.

Ez az az idősotthon, amelyiknél a koronavírus-járvány kezdete után nem sokkal több tucat lakó elkapta a koronavírust, többen meg is haltak. A fővárosi vezetés azt hánytorgatta fel, hogy a kórházakból teszt nélkül engedték vissza a lakókat az idősotthonba, a kormányoldal pedig igyekszik az ügyet Karácsony Gergely főpolgármester alkalmatlanságának beállítani.

Koronavírus - Még több hír a témában

Kiemelt kép: Fotó: Marjai János/24.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!