Sajtóinformációk szerint váratlan kirúgások történtek a menedzsmentben, a folyamat még nem ért véget, és egyelőre nem tudni, kik lesznek az új vezetők.


Egész héten zajlottak a felsővezetőket érintő kirúgások az MVM-nél, de a társaság friss vezérigazgatója, Mátrai Károly a helyén maradt – értesült a Telex. Csütörtökön a vállalat rövid közleményben megerősítette a vezetést érintő átalakításokat.

Az MVM a honlapján azt írja, a zrt. igazgatósága május 8-tól átalakítja a cég operatív vezetését, megváltoznak korábbi vezérigazgató-helyettesi, igazgatósági szakterületek, és változik a hozzájuk kapcsolódó feladat- és hatáskörök felosztása is.

Távozik Spilkó József termelési és műszaki vezérigazgató-helyettes, Alkér Zoltán infrastruktúra vezérigazgató-helyettes, Cseh Tamás Zoltán csoportszintű nemzetközi-, befektetési üzletági és tranzakciós igazgató, valamint Tomaj Balázs csoportszintű kiemelt ügyekért és kapcsolatokért felelős igazgató. Kikerül az MVM Zrt. felsővezetéséből Sum János Szilárd kereskedelmi vezérigazgató-helyettes, Fluck Benedek humánerőforrás és szolgáltatási vezérigazgató-helyettes, illetve Tokai Magdolna csoportszintű támogatáskoordinációs igazgató.

Hozzátették: később hivatalos tájékoztatást adnak majd az új menedzsment összetételéről.

A Telex információi szerint a korábbi vezérigazgató-helyettesek közül egy, Fazekas László gazdasági vezérigazgató-helyettes a helyén marad. A lap azt írja, neves és a szakmában nagyon ismert szakemberektől vált meg az MVM, miközben ez csak a kezdete a további személyi és szervezeti változásoknak.

A témával kapcsolatban Mátrai Károlyt nem tudták elérni, de úgy tudják, hogy

Ezért a Telex egyik forrása is úgy vélekedett, hogy „muszáj volt valamit csinálni”.

A lap hozzátette, az MVM vezetését általában rendkívül gyorsan, sokszor valódi indokolás nélkül szokták elzavarni, így nem lesz könnyű az energetika legjobb szakembereit megnyerni az üres pozíciókra. Ha pedig a távozókat nem sikerül zökkenőmentesen pótolni, akkor a cégnél veszélybe kerülhet a szakmaiság.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!