Az önkormányzatok az inflációra, a megnövekedő árakra hivatkozva kérnek többet az önkormányzat tulajdonában álló lakásokért. Van ahol 15-20 százalékos az emelés, de ennél nagyobb arányú is lehet.


Több fővárosi kerületben is nőnek a lakbérek - írja az RTL.hu.

- derül ki az összeállításukból.

A XV. kerületben például 50 százalékkal nőhet a szociális kategóriában meghatározott díj. A kerületben 2011 óta nem emeltek árat. A vitaanyag szerint a mostani 300 forint helyett 450-t kérnének négyzetméterenként. Ezt a kedvező díjat azok vehetnék igénybe, akiknek az egy főre jutó jövedelem nem nagyobb, mint havi nettó 110 ezer forint. A lakókat jövedelmük alapján több kategóriába sorolják, és minden évben felülvizsgálják, így lehet, hogy a következőben többet vagy kevesebbet kell majd fizetni.

emellett két másik kategóriát is létrehoztak, ebbe a magasabb jövedelműek kerülnek, akik a jövedelmi helyzetüktől függően magasabb lakbért fizetnek. Így 1550-1950 forintot kell fizetni négyzetméterenként.

A kerület tervezi még, hogy a piaci alapú lakbért fizetők egyéb költéséget is kötelesek lesznek megfizetni, pl. a takarítást vagy a szemétszállítást.

A változtatás közel kétezer ingatlan érint a kerületben. De más kerületekben is várható emelés, így például a XVII.-ben vagy a XVI.-ban is.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!