Az utasok véleménye alapján a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lett idén a legjobb európai repülőtér a 15-25 milliós utasforgalmat bonyolítók között, ami az egyik legrangosabb elismerés, amelyet repülőtér kaphat. Ennek apropóján készítettünk egy kvízt, vajon te mennyit tudsz fővárosunk repteréről?


Hazánkban a legtöbb utas a ferihegyi Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről száll fel vagy éppen száll le. A legtöbben már csak a mai, modern formáját, és a kettes terminál épületét ismerik a Ferihegy, majd Liszt Ferenc nevét viselő budapesti repülőtérnek, története azonban egészen a 20. század közepéig nyúlik vissza – 73 évvel ezelőtt, 1950. május 7-én nyitotta meg kapuit.

A ma már minden ember számára elérhető kereskedelmi repülés a reptér építése előtt még nem volt honos Magyarországon, főként katonai céllal fenntartott repterek voltak az országban, így egyre sürgetőbbé vált egy, a polgárok számára is elérhető repülőtér kialakítása. Ekkor esett a választás a három település, Pestszentlőrinc, Rákoshegy és Vecsés határában lévő területre, ami ekkor már a Ferihegy nevet viselte.

Azóta számos fejlesztésen átesett, az egyik legrangosabb elismerést is megkapta. Idén a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (Airports Council International, ACI) jelentette be, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lett a legjobb európai repülőtér a 15-25 milliós utasforgalmat bonyolítók között. Ezen apropóból készítettük kvízünket, melyben kíváncsiak vagyunk arra, vajon tudod-e, hogy mikor nevezték át a repteret, hány úticél érhető el idén nyáron Budapestről indulva vagy, hogy mekkora utasközpontú fejlesztéseket költöttek az elmúlt évek során?


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!