Horváth Dominik Attila egy papucsban és pólóban tűnt el a kórházból. Információnk szerint nem ez volt az első szökése.


Kedd délután óta nem találnak egy 10 éves miskolci kisfiút, írta meg a police.hu. A rendőrség honlapja szerint Horváth Dominik Attila a déli órákban távozott engedély nélkül a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Semmelweis Tagkórházából. A vékony testalkatú, barna hajú fiú eltűnésekor mindössze egy pólót és egy papucsot viselt.

A kisfiú keresésébe tegnap este beszállt a Neptun Mentőcsapat Kutyás Egysége is, akik háromfős csapattal, három mentőkutyával és két gépjárművel siettek a helyszínre. Velük tartott a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesülete képviseletében Balogh Endre is.

A mentőcsapat először a sportcsarnok környékét vizsgálta át drónnal, majd a szagmintát követve indultak a kisfiú keresésére, akinek több órás előnye volt az őt keresőkhöz képest. A gyerek nyomait a Tudomány és technika házáig sikeresen tudta a kutya követni, ezután a rendőrség a további beérkező információk alapján a keresést más irányba rendelte el, ahova már nem tudtak kutyát indítani.

A mentőcsapat több fotót is posztolt a gyerek kereséséről:

Úgy tudjuk, hogy a talpraesett 10 éves kisfiú nem először szökött el. Mivel a környéken kiterjedt baráti és ismerősi köre van, könnyen elképzelhető, hogy náluk húzta meg magát átmenetileg, és meleg ruhát is tőlük szerezhetett be.

A Miskolci Rendőrkapitányság kéri, hogy aki bármilyen információval rendelkezik a fiú hollétével kapcsolatban, hívja a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-46/514-506-os telefonszámon. Továbbá tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!