Élete végéig szeretni fogja kutyáját, nem számít, hogy mi történt korábban. Ezt Greg Manteufel mondta a Time-nak, miután egy évvel korábban kishíján belehalt egy vérmérgezésbe, amit kutyája okozott. Az Ellie névre hallgató pitbull nyála bekerült a 49 éves férfi véráramába, ez vezetett majdnem végzetes tragédiához.

Manteufel kezdetben influenzához hasonló tüneteket produkált: felment a láza és hányt. Másnapra még jobban belázasodott, egy idő után félrebeszélt, ráadásul olyan zúzódások jelentek meg a testén, mintha valaki összeverte volna.

Ekkor vitte kórházba a felesége. Itt kiderült, hogy egy igen ritka fertőzésben szenved.

A Capnocytophaga canimorsus baktérium a legtöbb egészséges kutya és macska nyálában jelen van, alapvetően nem veszélyes az emberre. Az amerikai férfi esetében viszont a véráramba került a kutya nyála, emiatt alakult ki a fertőzés. Az erekben kialakult rögök miatt egy héten belül amputálták mindkét kezét és lábát, az üszkösödés miatt pedig a férfi arcán is műtéteket hajtottak végre, ennek következtében az orrát is elveszítette.

Greg Manteufel először állt nyilvánosság elé, és hosszabb interjút adott a vele történtekről. Ebben kifejti, hogy úgy szereti az Ellie névre hallgató kutyát, mintha a saját lánya lenne, és egyáltalán nem haragszik az állatra a történtek miatt.

Az interjúból kiderül az is, hogy a pitbull azóta még jobban kötődik a gazdájához: gyakran alszik a férfi mellett a párnán. Manteufel a lapnak azt is elárulta, hogy az amputáció óta már nyalta meg őt a kutya, de nem lett újabb baja, jól van.

Azt is elmondja, hogy meg sem fordult a fejében, hogy megszabaduljon a kutyától. Sőt, amikor a kórházban volt, alig várta, hogy kiengedjék és viszontláthassa az állatot. Manteufel úgy fogalmaz, hogy "a haláláig szeretni fogja a kutyáját".