Mint azt mi is megírtuk, a kormány újra bevezeti az idősek vásárlási sávját a koronavírus-járvány újabb védekezési eszközeként.

A hírt sokan felháborodással fogadták, mert szerintük ez nem megoldás, főleg úgy, hogy az idősek a nap többi részében is bemehetnek az élelmiszerboltokba, patikákba, drogériákba.

Dr. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő az intézkedésről a Facebook-oldalán azt írja:

"Most bevezeti a vásárlási idősávot, a nyugdíjasoknak, akik egyébként ettől függetlenül bármikor vásárolhatnak.

hirdetés

"Ennek önmagában így semmi értelme sincs, azonkívül, hogy még többen fogják a kormányt a megfelelő helyre kívánni".

Ugyanis, nem az idősáv fogja megvédeni az időseket, hanem a maszkhasználat (ami már legalább az üzletekben kötelező) és persze a távolságtartás. Ez utóbbit pedig, nem idősávokkal lehet eredményesen elérni, hanem annak korlátozásával, hogy egységnyi légtérben hány fő tartózkodhat egy adott időpillanatban".

Úgy véli, van erre jó példa:

"Bizony, ahogyan akár Németországban is, kint áll egy ember és számol. Míg akik be akarnak jutni, azok egymástól megfelelő távolságra, maszkban várnak, akkor ha teltház van. Ez sokkal célravezetőbb, mint a vásárlási idősáv.

Na meg persze az is az lenne, ha végre kötelezően bevezetnék a maszkhasználatát legalább a felsősök körében, valamint a munkahelyeken is. A home office-ról már nem is beszélve, amit ahol lehet haladéktalanul be kellene vezetni.

Leginkább is érintve az állami, közigazgatási munkahelyeket, mint fő gócpontokat".



hirdetés