Mutatjuk mire érdemes figyelni!


Az ünnepi várakozás nem lehet teljes díszfények, fényfüzérek és karácsonyi motívumok nélkül. Ugyanakkor arról sem szabad megfeledkezni, hogy a házak, teraszok, kerítések dekorálására használt kültéri füzérek és eszközök csakis rendeltetésszerűen használhatók.

Legyünk jó szomszédok!

Mielőtt kiválasztjuk az ízlésünknek megfelelő kültéri dekorációkat, győződjünk meg arról, hogy nem zavarjuk a szomszédaink nyugalmát. Az ablakjukkal szemben elhelyezett, stroboszkópszerűen villogó fényfüzér a legtürelmesebbeknél is kiverheti a biztosítékot.

Ne legyünk a saját pénztárcánk ellensége sem! Kizárólag LED-fényforrásokkal szerelt díszeket válasszunk, amelyek energiaigénye nagyságrendekkel alacsonyabb, mint a régi típusú izzóké! Nem mellesleg a LED-fényforrások élettartama több tízezer óra, jól tűrik a ki- és bekapcsolgatást és a fagyos szél által okozott rázkódás sem károsítja őket.

Kültéren csakis kültérit!

A karácsonyi dekorációval kapcsolatban nagyon fontos megjegyezni, hogy kültéren csakis kültérre tervezett eszköz használható. Beltéri fénysort eresz alatt vagy félig zárt teraszon sem szabad elhelyezni!

A nedvességgel és porral szembeni védekezés mérőszáma az úgynevezett IP-védettség, amely a szilárd testekkel és a nedvességgel szembeni ellenállóképességet írja le. Minél magasabb at az IP-jelzés mögötti számpár, annál magasabb a védettség foka. Kültéri használat esetén IP44 a minimum elvárás, ami azt jelenti, hogy az adott eszköz védett az 1 mm-nél nagyobb átmérőjű szilárd testek, eszközök (drótok) behatolása ellen, valamint védett minden irányból kilövellő víz ellen, 10 l/min mennyiségben, 5 percen keresztül.

Hidegben meleg fények

A zordnak ható decembert a meleg fények teszik igazán barátságossá. Használjunk sárgás meleg vagy melegfehér színeket, amelyek kellemes hangulatot árasztanak a leghidegebb estéken is.

Ne legyen célunk a fények halmozása! Törekedjünk inkább arra, hogy a kihelyezett díszfények az ízlésünknek megfelelően: harmonikus összhatást képezzenek az otthonunkkal, udvarunkkal, kerítésünkkel…

Egy-egy kisebb lámpás, világító fa, bokor vagy koszorú hatásosan emeli az udvarunk fényét.

Ezerféle lehetőség

Ha vagány díszítésre vágyunk, egy extra sűrű színes fényfüzérrel különleges hatást érhetünk el. Az ilyen eszközök tökéletesen alkalmasak az ablakkeretek, párkányok, bejárati ajtók dekorálására. A Tween Light kültéri fényfüzér alkalmas további fák és bokrok díszítésére is; 768 darab kis méretű LED-fényforrás teszi igazán hangulatossá.

Ha nagyobb felületet szeretnénk ünnepi fénybe öltöztetni, a toldható füzérek és fényfüggönyök jelentik a megoldást. A Dekortrend kültéri kontakt fényfüggöny és kültér Crystalline termékcsalád toldható tulajdonságának köszönhetően akár többfajta fényfüzér is csatlakoztatható egymásba, ezáltal a rendszer egyetlen dugaljról működtethető.

Sok-sok fényfüzér és díszfény közül választhatunk, azonban mindegyik rendelkezik hálózati csatlakozásra alkalmas kábellel… A vezeték soha ne akadjon vagy szoruljon az ajtó vagy ablak pereménél, hiszen a sérült vezeték áramütés vagy elektromos tűz okozója lehet!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!