A budapesti követeléskezelő ignorálta a hajdúszoboszlói polgármester kérését. Hab a tortán: a termálfürdő szomszédságában lévő hotelnek nincs érvényes működési engedélye sem.


Hajdúszoboszló egyik gyógyvizes szállodáját hónapok óta Fülöp-szigetekről érkezett vendégmunkások töltik meg. A szálloda a város legfőbb turisztikai célpontjának számító strandfürdő szomszédságában áll.

a 24.hu todósítójának ottjártakor, március végén is 200–220 építőmunkás foglalta lakott ott. A férfiakat egy török vállalat foglalkoztatja, és naponta szállítják őket buszokkal a debreceni BMW-gyár építkezésére.

A debreceni óriásruházások 2023 derekán kezdtek külföldi munkásokat foglalkoztatni, így akkor jelentek meg először nagyobb számban a délkelet-ázsiai munkások Hajdúszoboszlón.

Czeglédi Gyula polgármester tavaly júliusban fel is szólította a szállástulajdonosokat, hogy ne fogadjanak be vendégmunkásokat, ne alakítsák munkásszállóvá ingatlanjaikat. A rendőrkapitány is megígérte, hogy fokozott odafigyel az érkezőkre, a polgárok biztonsága érdekében. Hajdúszoboszló képviselő-testülete ősszel elfogadott egy határozatot, melyben azt követelte a kormánytól, hogy adjon pontos információkat a vendégmunkáshelyzetről, és nyugtassa meg a lakosságot.

A problémát azonban nem sikerült teljesen megoldani: Lukács László György, a Jobbik országgyűlési frakcióvezetője, Hajdúszoboszló központjában, éppen a Hotel Aqua Blue-tól néhány méterre közvetítette élőben a Facebook-oldalán, ahogy a nemzeti ünnep előestéjén, március 14-én, befutnak a munkások buszai.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!