A kijelentés után – nem meglepő módon – záporozni kezdtek a kritikák. Orbán azonban nem hagyta szó nélkül: Facebook-posztjában a "háborús propagandasajtó" felelősségét hangsúlyozta, és ismét leszögezte, hogy Magyarország nem látja értelmét a két és fél éve zajló ukrán-orosz háborúnak.


Reagált Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója azokra a cikkekre és politikusi reakciókra, amik azután érkeztek, hogy egy interjúban azt mondta: „'56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij, aki belevitte az országát egy háborús védekezésbe”.

Orbán Balázs a saját Facebook-oldalán közölt egy újabb posztot.

Szerinte az egész konfliktust diplomáciai úton kellett volna elkerülni, és a magyar hősöket nem lehet összemosni a mostani helyzettel, mint ahogy azt "a külföldi finanszírozású propagandasajtó és a háborúpárti politikusok" teszik. Orbán Balázs felháborítónak tartja, hogy 1956 hőseit a jelenlegi magyar állásponttal szembeállítják, és minden alkalommal visszautasítja az ilyen próbálkozásokat.

Az ominózus interjúban Orbán Balázs arról is beszélt, hogy Magyarország, tanulva '56-ból, nem javasolta volna az ukrán vezetésnek, hogy háborús útra lépjen, mert az "felelőtlenség", és rengeteg emberéletet követelt. Szerinte Magyarország különösen óvatos a saját embereinek védelmében, mert nem engedhetik meg, hogy "magyar életeket csak úgy odadobjanak mások elé".


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!