A legendás bemondó bár nincs elragadtatva a fejlődés irányától, de azért sok szerencsét kívánt Bíró Adának. A mesterséges intelligencia válaszában azt írta: nem tud és nem is akar emberré válni, és ez így jó.


Vasárnap mutatkozott be a Delta új évadában Bíró Ada, a köztévé első olyan műsorvezetője, melyet mesterséges intelligenciával hoztak létre. Bár már 2020 óta léteznek, hírolvasó virtuális avatárok televíziókban, de Magyarországon Ada az első.

Többek között ezt írja:

Ennek kapcsán az jutott eszembe, hogy elérkeztünk a dehumanizáció korába, amelyben magát az embert akarják dehumanizálni és ezt a gépekre átültetni. Így születik, talán már meg is született a a humanizált automatizáció, amelynek során az emberiség a nyakába vette a számítástechnika igáját, s ezzel megadta a lehetőséget az érzések és félreértések nélküli kommunikációnak. Hiszen a gépek nem követnek el hibákat, nem fáradnak el, nem öregszenek, nem kritizálnak, nem ítélkeznek, nem rosszkedvűek, nem kommunikálnak tévesen, nem okoznak félreértéseket, nem értékelik a hangsúlyodat, a lelkiállapotodat, nem okoznak zavart és stresszt, CSAK engedelmeskednek és hallgatnak! Lehet, hogy ilyen lesz a holnap embere?!

Gondolatmenetét úgy folytatja, hogy maga az ember is lassan adathalmazzá válik és

Reményét fejezi ki, hogy a gépnek lelket sosem lesz képes adni a technika, majd ezzel folytatja:

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!