A Győri Audi ETO KC 27-23-ra győzött az orosz CSZKA Moszkva otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában.

Kapcsolódó

A klubja megbocsátott a világbajnok irányítónak

Vége a felfüggesztésnek, Estavana Polman hétfőtől ismét edzésbe áll.

A már biztosan csoportelsőként negyeddöntős vendégcsapat keretéből Amandine Leynaud pihenőt adott, Jelena Despotovic és Veronica Kristiansen pedig egészségügyi okok miatt nem állhatott rendelkezésre.

A tizedik percben vezettek először a győriek, de ellépni nem tudtak, mert védekezésben ekkor még nem játszottak kellően hatékonyan, írta tudósításában az MTI. Miután a CSZKA nyitottabb védekezésre váltott, a svéd beálló, Linn Blohm találataival tartotta magát az ETO, majd a moszkvaiak hibáit kihasználva kétgólos előnybe került és a szünetben 15-13-ra vezetett.

A második félidőben sem látszott, hogy a vendégek számára nincs tétje a meccsnek, bár a házigazda - amelynek nagy szüksége lett volna a pontokra - egy 4-1-es sorozattal felzárkózott, Stine Oftedal irányításával a 46. percben már 22-18-as előnyben volt a Győr. A hátralévő időben is rendkívül összeszedetten, kevés hibával kézilabdázott, nagyszerűen védekezett az ETO, a hajrában Jekatyerina Iljina góljaival még tett egy kísérletet az egyenlítésre a CSZKA, de Laura Glauser védései megakadályozták ezt.

A hazaiaknál Iljina nyolc, a vendégeknél Rju Un Hi hét, Estelle Nze Minko hat góllal zárt. A győri kapusok közül Silje Solberg hét, Glauser hat védést mutatott be.

Az ETO rekordot jelentő, immár 69 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta, több mint négy éve tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a BL-ben, ebben az időszakban 61 győzelem és nyolc döntetlen a mérlege. A statisztikába csak a meccsek rendes játékideje számít bele.

Női Bajnokok Ligája, B csoport, 12. forduló

CSZKA Moszkva (orosz) - Győri Audi ETO KC 23-27 (13-15)

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!