Az akciót a Nyitottak vagyunk kezdeményezés szervezte, hogy nyitottságra inspiráljon, és tegyen azért, hogy csak a tetteik és teljesítményük alapján ítéljék meg az embereket a munkahelyeken - olvasható a szervezet közleményében.


A Nyitottak vagyunk alapítói, a Prezi, az espell, és a Google mellett feltűnnek ismert világmárkák vezetői is, mint a Citi, BlackRock, CMS, Converse, Diageo, Eaton, Morgan Stanley, Nielsen, Sigma Technology az aláírók között. A sok nagy cég mellett számos magyar vállalkozás is csatlakozott, informatikai cégek, kreatív ügynökségek, de van vidéki hotel, és építész valamint közösségi iroda is közöttük. Várhatóan összesen több mint kétezer kollégájukkal együtt fognak vonulni most szombaton. Az akcióhoz cégvezetőként szombat reggelig lehet csatlakozni a nyitottakvagyunk.hu-n.

Cégvezetőként ott leszek a Budapest Pride-on. Az emberek olyan helyen szeretnének dolgozni, ahol biztosak lehetnek benne, hogy csak az számít, amit letesznek az asztalra, nem pedig a nemük, a származásuk, vagy hogy kit szeretnek. Vezetőként felelős és fontos lépés a Pride-on is képviselni ezt az értéket, jelenlegi és jövőbeli kollégáinkat. Ezért csatlakoztam én is a Nyitottak vagyunk kezdeményezéséhez, és biztatok ugyanerre más cégvezetőket is. A nyitott munkahely jó az ott dolgozóknak, a cégnek pedig versenyelőny, kulcs a jobb teljesítményhez, és a kollégák felvételéhez, megtartásához

- olvasható a cégvezetők közös nyilatkozata a Forbes magazinban is. Hangsúlyozzák, hogy Magyarországon - és azon túl is - egyedülálló, hogy 100 cégvezető írjon alá egy közös nyilatkozatot, ami az LMBTQ emberek elfogadásáról, a sokszínűségről és a nyitottságról szól.

Az idei felvonulás szombat délután háromkor indul a Kossuth tértől.

A kiemelt kép a 2018-as Pride-on készült. Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!