Közös ellenzéki miniszterelnök-jelöltet indít a 2022-es parlamenti választásokon a demokrata ellenzéki szövetség, vagyis a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd - erről döntöttek a pártelnökök hétfői találkozójukon.

A 444.hu beszámolója szerint a pártok közös programmal készülnek 2022-re. Az egyeztetési folyamatokba szakmai és civil szervezeteket, valamint szakszervezeteket is bevonnak, az előválasztásokon pedig civil jelöltek indulását is lehetővé teszik.

A pártelnökök arról is döntöttek, hogy legkésőbb 2021. október 23-án - az előválasztások lebonyolítását követően - közös miniszterelnök-jelölttel és 106 közös jelölttel állnak a választók elé.

Abban is megállapodtak, hogy elutasítják a kormány által kezdeményezett választási szabálymódosításokat és az Alaptörvény-módosítást. Kinyilvánították, hogy bármit is fogad el az Országgyűlés, a megváltoztatott szabályokhoz alkalmazkodva győzelemre készülnek, és „az Alaptörvény-módosítás mögé bújtatva ellopott közpénzt visszaszerzik”.

hirdetés


hirdetés