Elsőfokú, citromsárga riasztást adtak ki az erős szél veszélye miatt. Az Országos Meteorológiai Szolgálat folyamatosan frissülő térképén követhető nyomon, mely járások érintettek.

Azt írták, először az Alpokalján és a Kisalföldön lehet viharos (65-75 km/órás) a délnyugati szél. Az éjszaka első felében az nagy területen erős, néhol a viharoshoz közeli (50-60 km/órás) marad, majd késő éjjel északnyugatira fordul a szélirány. Délelőtt újabb viharos lökések lehetnek északnyugaton és a Dunántúli-középhegység térségében. Kedden a déli óráktól fokozatosan mérséklődik a légmozgás.

Hétfőn ugyanakkor késő délutántól az Északi-középhegység térségében, estétől pedig a hidegfront mentén északnyugaton a záporok mellett néhol egy-egy heves zivatar is előfordulhat. Emiatt szintén elsőfokú figyelmeztetés érvényes. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, de szélerősödés, jégeső is előfordulhat!

A hidegfront átvonulásával északnyugat felől egyre többfelé lehet csapadék, a záporok és eső mellett néhol zivatar, heves zivatar is. A zivatarokat viharos (75-90 km/órás) szél, a heves zivatart akár 90 km/órásnál is erősebb szélvihar és jégeső kísérheti.

Kiemelt kép: MTI/Varga György


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!