A magyar női röplabda-válogatott nagy csatában, 3-2-re kikapott szombaton a svájci csapattól az Európa-bajnokság zadari C csoportjának második fordulójában, írta az MTI.

Kapcsolódó

Szlovákia kipipálva, győzelemmel kezdte a röpi-Eb-t Magyarország

Folytatás szombaton, Svájc ellen.

A magyarok a pénteki, szlovákok felett aratott diadal után nehezen lendültek játékba, Jakub Gluszak kapitány ugyanazzal a hat plusz egy játékossal kezdett, de az előző játéknapon pihenő svájciak pedig alaposan bekezdtek és jól variált nyitásaiknak köszönhetően négy ponttal megléptek.

A magyarok, miután felvették a mérkőzés ritmusát, szélsőütőik vezérletével egyenlítettek - főleg a csapatkapitány Szakmáry Gréta volt elemében -, a hajrára fordulva pedig folyamatosan javuló teljesítményüknek köszönhetően fordítottak, így megnyerték az első felvonást.

A második szett alaphangját ismét Szakmáry pontjai adták meg, a svájciak pedig ekkor többet rontottak, így hamar hárompontos magyar előny alakult ki. Ez a következő labdamenetek során sem változott, a játszma derekán is ennyivel vezetett a Gluszak-csapat, amelyben Pallag Ágnes és Németh Anett is eredményesen röplabdázott. Hatpontos magyar előny után visszaesett a nemzeti csapat játéka, így a rivális 20-20 után fordított, majd hatalmas csatában egyenlített.

A harmadik felvonás eleje szorosan alakult, Gluszak azonban egypontos hátrányban feladót cserélt: Király-Tálas Zsuzsannát Bagyinka Fanni váltotta. Pár labdamenettel később a liberó Juhár Dalma is érkezett, a magyarok azonban sok hibával játszottak, így a Laura Künzler vezette svájciak három ponttal megléptek. Szakmáry támadásaival egyenlített a magyar válogatott és a hajrá is döntetlenről indult. A rendkívül izgalmas végjátékban a magyarok ugyan eljutottak szettlabdáig, de azt nem sikerült kihasználniuk, így a svájciak - negyedik lehetőségükkel élve - megfordították az állást.

A negyedik szettre Németh Anettet Vezsenyi Adrienn váltotta, és a változtatások beváltak, ugyanis ő, valamint Bagyinka és Juhár is jól teljesített, aminek köszönhetően a magyarok hétpontos előnyt alakítottak ki. A játszma második felében a nemzeti csapat nagy előnye ugyan egyre csökkent, de végül döntő felvonás következett.

A rövidített játékrész első pontjai után a magyarok vezettek, 3-1-ről a térfélcseréig azonban 3-8 lett. Gluszak időkéréssel és cserével is próbálkozott, de tanítványaiban már nem volt annyi erő, hogy még egyszer fordítsanak, így vereséget szenvedtek.

A 140 perces mérkőzés legeredményesebb játékosa Szakmáry volt 27 ponttal.

Ez volt a két csapat 19. összecsapása, a svájciak mostani sikerükkel 10-9-re vezetnek összesítésben.

A válogatott vasárnap 20 órától az olimpiai negyeddöntős, az Eb egyik esélyesének számító olaszok ellen folytatja szereplését a 24 csapatos, bolgár, horvát, román, szerb közös rendezésű tornán.

Női röplabda Európa-bajnokság, C csoport

Svájc - Magyarország 3:2 (-22, 23, 27, -23, 11)
Horvátország - Fehéroroszország 3-0 (19, 23, 15)

Az állás:
1. Horvátország 2 mérkőzés/2 győzelem
2. Olaszország 1/1
3. Svájc ½
4. Magyarország ½
5. Szlovákia 0/1
6. Fehéroroszország 0/2

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!