Megkezdte az Európai Bizottság a Brexit-megállapodás gyors elfogadási folyamatának megszervezését, hogy azt január 1-től alkalmazni lehessen és már csak a megállapodás bejelentésének időzítése (ma, vagy holnap) a kérdés - írja a Reuters értesüléseire hivatkozva a Portfolio.hu.

A Bizottság azt jelezte a tagállami nagykövetekkel tartott mai ülésen: legyenek készenlétben csütörtök reggeltől a mintegy 2 ezer oldalas megállapodási szöveg mielőbbi elfogadására.

Közben a The Sun brit lap is úgy értesült, hogy lényegében megállapodás közelébe értek a felek, már csak az elektromos autók körüli viták tartják fel a végső alkut és vagy ma, vagy holnap be is jelentik a tényleges megállapodást.

Nemrég még arról szóltak a hírek, hogy nagyon hosszan elhúzódhatnak a tárgyalások a nézetkülönbségek miatt - sőt, többen a megállapodás elmaradását vizionálták.

hirdetés

Az egyelőre nem ismert, hogy az EP utólagos jóváhagyása miatt mi lesz a vámokkal és egyéb kereskedelmi akadályokkal, kivetik-e átmenetileg a felek egymásra, vagy sem. A hírre az angol font jelentős erősödésnek indult.



hirdetés