A március 28-i sorsoláson megszületett az idén 63 éves Ötöslottó történetének legnagyobb nyereménye, amikor valaki 6,431 milliárd forinttal lett gazdagabb. A rekordösszeg nyertese már jelentkezett is a Szerencsejáték Zrt.-nél, és kitöltötte a nagynyertes-kérdőívet. Ebből derült ki többek között az is, hogy vidéken adta fel a szelvényt, és véletlenszerűen jelölte meg a számokat.

Magyarország kedvenc lottójátéka mindössze két hét halmozódás után ismét milliomossá tett egy szerencsés játékost - írja közleményében a Szerencsejáték Zrt.

Nyerőszámok:

30 (harminc)

57 (ötvenhét)

hirdetés

58 (ötvennyolc)

61 (hatvanegy)

86 (nyolcvanhat)

Valaki pedig mind az 5 számot eltalálta.

A telitalálatos szelvény 391.793.080 forintot ér.

De volt 30 darab 4 találatos szelvény is, ezek nyereménye egyenként 1.545.605 forint. 3 találatos szelvény 1.733 darab volt, nyereményük egyenként 29.190 forint, 2 találatos szelvény pedig 49.078 darab, ez egyenként 2.665 forintot fizet.

A Jokerszám a 833234 volt.

A szerencsésnek a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél - írják közleményükben.

A 100 millió forintot meghaladó nyeremények esetére a társaság külön telefonszámot, úgynevezett nagynyertes-vonalat tart fenn, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható. Ha a szerencsés játékos telefonon jelentkezik, a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán.

Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, amelynek keretében a nyertes leadja az eredeti szelvényt és annak érvényességének megvizsgálják. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.


hirdetés