Egyelőre nem tudni, hány esetről van szó, mert nem adtak hivatalos tájékoztatást. Az ország különböző pontjain található kistelepülések mellett budapesti fiókok is szerepelnek a listán.


Augusztus elsejétől országszerte körülbelül 100 postahivatalt zár be a Magyar Posta – értesült a 24.hu. A lépés következtében számos postai dolgozó veszti el állását. Elsősorban kistelepüléseken húzták le a rolót, de akad néhány budapesti posta is az érintettek között. Az állami cég egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt a bezárásokról.

A Postások Facebook-csoportban már két napja özönlenek a bejegyzések az újonnan bezáró postahivatalokról. Jellemzően 1500 fő alatti települések nevét említik, mint például Lad, Sonkád, Ecseg, Csokvaomány, Szigetbecse, Homokszentgyörgy, Zalahaláp, Pusztazámor, Pécsely és Sáregres. Az ország különböző pontjain tehát egyszerre került lakat a postákra. Pontos lista a megszűnő postahivatalokról még nem került nyilvánosságra.

A dolgozói becslések szerint körülbelül 90–100 postahivatalt zártak be országszerte. A Magyar Posta Zrt. hivatalosan semmit nem kommunikált az ügyről. A 24.hu már szerdán megkereste a cég sajtóosztályát, de csütörtök délutánig semmilyen reakció nem érkezett.

ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!