Interjút adott Kövér László a Mandinernek, amelyben azt állította, hogy lényegében megszűnt a parlamenti párbeszéd, az ellenzék részéről nincsenek érvek, csak gyalázkodások.

Az interjút - amelyben PR-huszárnak nevezte Budapest főpolgármesterét, Karácsony Gergelyt - szemlézte az MTI.

Kövér László házelnök egyébként tavaly a Magyar Hírlapnak adott, "A gyűlölet nem pálya" című interjúban azt mondta Hadházy Ákosról, hogy: "zoológiai besorolása szerint Hadházy Ákos. Nincsen párja széles e világon". Tordai Bencéről pedig azt, hogy: "Ők a demokrácia salakja. Mindig vannak, akik a demokráciát a szabadság korlátlan terepének gondolják".

Karácsony Gergelyről pedig azt: "Egyébként a főpolgármester most úgy viselkedik, mint egy pubertáskorban lévő kiskutya, amelyik látványosan körbejelöli a területét".

Kövér László a következővel kezdte a Mandineren megjelent interjút:

hirdetés

"Mielőtt bármilyen témába belekezdenénk, a miheztartás végett szeretném leszögezni: fehér, keresztyén, heteroszexuális férfi vagyok – ráadásul magyar!

Mindezt a Teremtőtől kaptam, nem az én érdemem, de büszkén vállalom. A Niedermüllerek meg válasszák ki a színt és a megfelelő geometriai formát, szívesen felvarrom a kabátomra. Csak azért, hogy tudják: melyik sereghez tartozom."

Arra a felvetésre, hogy fideszes politikusok az elmúlt időszakban kritizálták a nagyobbik kormánypárt politikáját, azt javasolta, először mindenki a saját portája előtt söprögessen. Természetesen bárki megfogalmazhat kritikát akkor is, ha nem biztos, hogy a saját helyén jobban sikerült helytállnia, mint a bírálata címzettjének.

Azt is mondta, hogy "Navracsics Tibor korábbi uniós biztos figyelmét - aki szerint nem jól kommunikálnak a hétköznapi emberekkel - bizonyára elkerülte, hogy az elmúlt évben nyertek két választást. Az, hogy Orbán Viktor elfáradt volna, érdekes állítás a nála jó pár évvel idősebb Stumpf Istvántól, figyelembe véve, hogy ő maga - ha rajta múlik - szívesen vállalt volna egy újabb 12 esztendős alkotmánybírói ciklust. A miniszterelnök munkabírását látva, ellenfelei inkább sokallják az energiáját".

Szerinte ott, ahol az önkormányzati választás után elvesztették az irányítást, a sokak által nem várt kudarcot lehet azzal magyarázni, hogy 1990 óta soha nem volt a Fidesznek a leadott szavazatok szempontjából abszolút többsége, legfeljebb csak egy erős relatív többsége.

Szerinte minden alkalommal új mérkőzés kezdődik és nem szabad az ellenfelet lebecsülni. Tanulság az is, hogy változik a választói közönség.

Azt is mondta, hogy nem az ifjúságra vonatkozó kormányzati politikát kell megváltoztatni. Ha van olyan társadalmi csoport, amelyről a kormány politikája szól, az éppen a fiataloké, a kormány elsősorban rájuk, a jövőre helyezi a hangsúlyt. Szerinte fontos a fiatalok közéletbe való bevonása, alternatívát kell mutatni azzal szemben, amit a Momentum csinál.

A folytatáshoz kérjük, lapozz!

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés