Kövér László mellett, Trócsányi László volt igazságügyi államtitkár és fideszes EP-képviselő, illetve Bogárdi Szabó István dunamelléki püspök, a református zsinat lelkészi elnöke vett részt a beszélgetésen.

Az eseményhez kapcsolódó videón a dunamelléki püspök arra a kérdésre, hogy van e dolga egymással az egyháznak és a politikának egyértelmű igennel válaszolt, a szétválasztásukat mesterséges dolognak minősítette és az SZDSZ-t, illetve a Momentumot tette felelőssé érte.

A portál a beszélgetés további részében a házelnök megnyilvánulásairól ír. Kövér László többek között úgy vélekedett, hogy

a legrosszabb kereszténydemokrata politika is jobb, mint a legjobb nem keresztény politika.

"Minimum skizofréniának" nevezte továbbá, hogy ha egy gyakorló keresztény olyan pártra szavaz, amely nyíltan, esetleg tetteiben tagadja meg a kereszténység programját. Hogy ez a tagadás a pártok tetteiben miben nyilvánul meg arról nem beszélt.

Arról viszont igen, hogy szerinte mit lehet tenni azért, hogy ez az állapot ne forduljon elő.

"A közösség felelőssége, adott esetben az egyházi közösségekről beszélek, beleértve a lelkészeket és a plébánosokat is."

Kövér László egy humorosnak szánt anekdotát is megosztott a konferencia közönségével, hogy katolikus papok közül hallot olyanról, aki azt mondta, hogy aki „nem jófele szavaz, az a következő héten ne jöjjön templomba, csak miután többször jó alaposan meggyónt. De ő nem fog feloldozást adni, mondta a plébános úr.”

A teljes beszélgetés itt érhető el: