Szijjártó Péter a hírre úgy reagált: „az embercsempészet legnagyobb támogatója maga Brüsszel”.


Az Európai Bizottság

– írja a hvg.hu.

Az Európai Bizottság közleménye szerint a magyar kormány több európai uniós irányelvet is megsértett, mikor döntött az embercsempészek ügyében.

A bizottság úgy véli, hogy a csempészet bűncselekménye miatt elítéltekre alkalmazott lerövidített szankciók nem hatékonyak és nem is visszatartó erejűek, és nem veszik figyelembe a szóban forgó esetek körülményeit.

A közleményben azt írják, hogy a magyar kormánynak két hónap áll rendelkezésre ahhoz, hogy válaszoljon az EB levelére és orvosolja a hibákat. Amennyiben nem érkezik megfelelő válasz, úgy a Bizottság folytathatja az eljárást, és indokolással ellátott véleményt adhat ki.

A hírre Szijjártó Péter is reagált. A miniszter szerint „az embercsempészet legnagyobb támogatója maga Brüsszel”.

„Az embercsempészet modellje azért működik, mert Brüsszel bevándorláspárti politikát hajt végre” - mondta. Úgy vélte, hogy gyorsan szétverné a bűnözők üzleti modelljét, amennyiben változtatnának, és világosan kimondanák, hogy Európába csakis legális úton lehet jönni, mindenki mást visszaküldenek.

Hozzátette: „Az embercsempészeket kiutasítjuk, mert jobb, ha kívül vannak az országon. Kiutasítjuk őket, mert nem vagyunk hajlandók a magyar emberek pénzét költeni rájuk. Főleg úgy, hogy majd utána mennek az európai bíróságokhoz, és pénzt kérnek azért, mert nem voltak itt jól ellátva”.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!