A Bayer-show vendége volt Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, az önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke, ahol érdekes gondolatokat osztott meg a közelmúltban lezajlott önkormányzati választásokkal kapcsolatban – szúrta ki a hvg.hu.

Kósa a műsorban azt mondta, hogy noha Borkai Zsolt kilépett a Fideszből, de szerinte ezzel nem zárultak le az események, mert nem helyénvaló olyan helyzetbe hozni a várost, amilyenben Győr jelenleg van.

Így fogalmazott Kósa Lajos:

„Győrben is lesz még ennek szerintem konzekvenciája, mert az egy megfontolandó kérdés, hogy akarja-e egy polgármester olyan helyzetbe hozni a saját városát, amilyenbe most Győr került. Szerintem ez nem helyes, tehát az a helyzet, hogy egy tisztességes választás egyenlő feltételekkel sokkal jobbat tenne Győrnek és neki is, mint bármilyen halogató magatartás”

- tette hozzá.

Nem tudni, mindezt mire alapozza, mert az érintett polgármester eddig nem is utalt új választásra. Borkai Zsolt győri polgármester múlt kedden sajtótájékoztatón jelentette be, hogy bár a Fideszből kilép, függetlenként folytatja az elkövetkező öt évben polgármesteri tevékenységét.