Kósa Lajos ezúttal Breuer Péter vendége volt a Heti TV Pirkadat című műsorában, ahol a néhány nappal ezelőtti botránya volt a téma. A Fidesz alelnöke nemrég ugyanis magyarázkodásra kényszerült, amiért a Fidelitas tisztújító ünnepségén a következőket nyilatkozta: "A zsidók kénytelenek voltak – vagy lehet, hogy jól is esett nekik – a nyilast megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésben (…) ezek szerint bennünket jobban utálnak, mint a globalisták az antiglobalistákat vagy a nácikat a zsidók”. A kijelentésen rengetegen felháborodtak, több zsidó szervezet is megszólalt az ügyben. Kósa később elismerte, hogy nem megfelelően fogalmazott, és bocsánatot kért.

Breuer Péter ezt a témát hozta fel, Kósának pedig láthatóan nem tetszett túlzottan a témafelvetés, hamar ingerültté vált, és a műsort kezdte el kritizálni.

Kósa nagyjából negyed óra után vesztette el annyira a türelmét, hogy abba akarta hagyni az egész beszélgetést:

hirdetés

"Én ehhez így nem járulok hozzá, most elmegyek és ne adjátok le, azt szeretném kérni. Azt hiszem ehhez még jogom is van, mert..."

Breuer ekkor közölte Kósával, hogy a műsor élőben megy, amire az alelnök válasza egy megrökönyödött Ez? után annyi volt: "Egy butaság ez a műsor."

Íme az egész beszélgetés: