Sajtóinformációk szerint a királynő és férje, Fülöp herceg sem részesül kitüntetett bánásmódban, ők is kivárják amíg a 80 év felettiek oltására kerül a sor. Orvosaik tanácsára valószínűleg mindketten úgy döntenek, beoltatják magukat koronavírus ellen - írja a Dailymail.

A királynő és férje szeretnének minél több idős embert arra ösztönözni, hogy ők is oltassák be magukat.

A 80 év felettiek közül a szigetországban először a zárt intézményekben és idősotthonokban ápoltak kapják meg a vakcinát.

Közegészségügyi szakértők szerint fontos üzenete lehet, ha az uralkodó házaspár beoltatja magát, hiszen sokan félnek az új vakcinától és elutasítják az oltást.

Arról egyelőre még vitáznak, hogy Károly és Vilmos herceg hogyan vehetné ki a részét az oltás népszerűsítéséből, tanácsadók szerint ugyanis, ha a hercegek kiállnak az oltás mellett, akkor azt sokan politikai állásfoglalásként értékelhetik. A királynő részvételének fontosságában azonban mindenki egyetért.

hirdetés

Abban azonban egyelőre nincs egyetértés, hogy olyan ismert emberek, mint Sir David Attenborough vagy Dame Judi Dench részvétele jót tesz-e az oltási program népszerűsítésének.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés