Mi is beszámoltunk róla, hogy kamu védőeszközöket próbálnak rásózni a gyanútlan emberekre házalók.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács figyelmeztetése szerint megpróbálnak valós biztonságot nem nyújtó termékekkel kereskedni a "házalók".

Jellemzően kistelepüléseken bukkannak fel silány minőségű, bóvli termékekkel, amelyek nemhogy nem védenek a vírus terjedésével szemben, hanem ezek még akár veszélyesek is lehetnek az egészségre.

Most újabb és újabb trükkökkel próbálnak pénzt kicsikarni az emberektől a csalók, vagy ezt próbálják elérni, hogy bejuthassanak a házba, kifosztva az ott lakókat.

hirdetés

Az egyik trükk, amelyről egy székesfehérvári nő számolt be, az, hogy egy maszkkal csenget be valaki idősekhez, majd közli, hogy ő egy segítő, és arra kéri az idős embert, hogy adja oda neki a csekkjeit és a csekkek árát, majd ő elintézi helyette a feladást.

Egy másik próbálkozás az, amikor védőfelszerelésbe öltözött emberek csengetnek be.

Azt állítják, hogy az önkormányzat küldte őket, és jöttek fertőtleníteni. Ne engedjétek be őket.

A harmadik már régi trükk:

azzal csengetnek be 2-3 fős társaságok kertes házakba, hogy "beesett a labda a kertbe", vagy "beesett a mobiltelefon/a gyerek cumija/bármi" a kertbe, szeretnék visszakérni.

Ilyenkor ne engedd be őket, mert a cél az, hogy bejussanak a házba, és gyorsan elvigyenek mindent, amit éppen mozdítható. Egy nejlonzacskóval fogd meg és hajítsd ki a kerítésen a "beesett cuccot", de ha erőszakosan, agresszíven viselkednek, azonnal hívj rendőrt.

<
A cikk folytatódik a következő oldalon
>



hirdetés