Szerintük a környezetvédelmi hatóság emberei szabályszerűen jártak el, nem követtek el bűncselekményt. A nyomozást ezért megszüntették.


Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció politikusa októberben intézett írásbeli kérdést Polt Péterhez „Van-e felelőse a súlyosan környezetromboló gödi akkumulátorgyár működtetésének és a működés eltűrésének?” címmel.

A gödi akkugyár 2018 óta működik, többször is bővítették, sokszor az engedélyt csak később adta ki a hatóság. Vadai felrótta azt is, hogy 2020-ban, amikor a második gyár épült, a magas hőteljesítményű kazánokra a kötelező környezethasználati engedélyeket nem kérték ki, mégis megépültek azok nélkül, míg végül a hatóságok csak 2022 decemberében adták meg rájuk a működési engedélyt.

ez derült ki a hvg.hu birtokába került december 28-i határozatból.

„A környezetvédelmi hatóság részéről eljáró személyek szabályszerűen jártak el, bűncselekményt nem követtek el” – írja a december 28-i rendőrségi határozat. A visszamenőleges, engedély nélküli üzemelésről azt állapították meg, hogy a szakhatóság vizsgálat nem tárt fel a vizsgálat megindítását megelőzően olyasmit, ami „környezetkárosítás bűncselekményére” utalna.


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!