Cikkünket frissítjük.


Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormány aktuális döntéseiről tart sajtótájékoztatót. Két kormányülés is volt, a tegnapin a járványhelyzet volt a kiemelt téma.

Gulyás Gergely elmondta: fertőzöttek számában EU-s viszonylatban a 12. helyen Magyarország, az elhunytaknál az összesített listában nincs változás, a magyar adatok a miniszter szerint "jóval kedvezőbbek", mint az európai átlag. Lassan várhatóan tetőzik a halálos áldozatok és a fertőzöttek száma, korábban novemberre-decemberre, most már inkább decemberre teszik a tetőpontot.

A gyorstesztek már megvásárolhatók a gyógyszertárakban, ezek az eredmények nem számítanak bele a hivatalos statisztikába.

Elindul a vakcina-előjegyzési kampány, Müller Cecília levélben keresi meg a nyugdíjasokat, a levélben válaszboríték is lesz. A nyugdíjasok ezen az úton is regisztrálhatnak. Az oltás önkéntes lesz.

Jövő héten indul a vakcinainfo.gov.hu, ahol pedig mindenki más is jelentkezhet. Az államon kívül nincsenek szervezett oltási programok, minden hír ezzel kapcsolatban álhír.

A mostani információk szerint Nagy-Britannia először az amerikaiaknak és maguknak biztosít Pfizer-vakcinát, az EU-nak csak később, ezért Magyarország más gyártókkal is felveszi a kapcsolatot. December 11-ig érvényesek a mostani intézkedések, szakértőkkel konzultálnak, majd döntenek a további intézkedésekről.

10 százalékkal lehet alacsonyabb a gazdaság növekedésének mértéke, mint amiben januárban reménykedni lehetett.

Több kérdés is érkezett Szájer József orgiaügyével kapcsolatban, Gulyás Gergely szerint ez nem a kormány hatásköre. A közérdeklődés miatt azonban válaszolni kell a kérdésekre. A kancelláriaminiszter felolvasta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán kiadott közleményét. Felmerült, hogy egyesek titkosszolgálati akciót emlegettek, Gulyás Gergely szerint ezt a kormány nem szeretné kommentálni.

2019 december 31-i szinten stabilizálnák az adókat, ezen az önkormányzatok sem változtathatnak, Gulyás érvelése szerint azért, mert a mostani helyzetben nem lehet adókat emelni. Az uniós ügyekkel kapcsolatban a miniszter arról beszélt, hogy a kormány nem látja semmilyen kompromisszum lehetőségét a migráció ügyében.

Koronavírus - Még több hír a témában

Nincs magyarázat, miért hal meg az idén több 65 év feletti magyar

A koronavíruson kívül persze. De ott meg a hivatalos adatok nem magyarázzák a többletet.

ENSZ: tömeges elszegényedéshez vezethet a járvány

Koronavírus: már 180 felett a napi elhunytak száma

Kiemelt kép: Balogh Zoltán/MTI


ÉRTÉKELD A MUNKÁNKAT EGY LÁJKKAL, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! KÖSZÖNJÜK!